Byta Lägenhet

Om du vill byta lägenhet så kommer detta snart att vara en sajt för dig. Tills vidare kan du nedan finna några länkar relaterade till att byta lägenhet.

Sidan "OmBoende" är ett samarbete mellan Boverket och Konsumentverket och har bl.a. en sida där man läsa att det är tillåtet att byta lägenhet med andra så länge man inte är inneboende eller bor i andra hand. Om hyresvärden sätter stopp kan du få tillstånd av hyresnämnden.

Hyresnämndens sida om att byta lägenhet skriver bl.a. att det är tillåtet att byta sin bostadslägenhet mot en annan bostad om hyresvärden går med på det, men den som byter utan att ha samtycke riskerar att förlora sin lägenhet.

Hyresgästföreningens webbplats innehåller bl.a. en fråga om att byta lägenhet till en hyresrätt i en bostadsrättsförening där frågeställaren undrar om föreningen kan tvinga vederbörande att köpa lägenheten eller om man kan fortsätta bo med hyresrätt.

På konsumentverket fins det också frågor svar om att byta lägenhet

Boupplysningens Byta Bostad-guide riktar sig till dig som har ett förstahandskontrakt för en lägenhet i dagsläget och vill byta till en annan lägenhet, men inte riktigt vet hur det fungerar.

Annonssajten Ny Bostad innehåller annonser bl.a. för dig som vill byta lägenhet

Reglerna om lägenhetsbyte finns i 35 § hyreslagen.

Byta bostad     Bostad uthyres     Hyra bostad     Bostad     Lägenhet     Bostäder till salu     Bostadsannonser     Bostäder uthyres     Lägenheter uthyres     Hyra lägenhet    

www.bostadsannons.com